Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 14:43 - ИНТЕРВЮ ЗА БФВ
Автор: vasilvolley Категория: Спорт   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0



Васил Василев: Участието ни за Купата на България бе празник за Етрополе 24/02/2011 Едва ли има друга община в България, която да помага толкова много на волейбола в България, казва старши треньорът на клуба Какво е състоянието с материалната база на ВК „Етрополе”? Как се подържа спортната зала?
Залата в която тренираме е в отлично състояние.Доскоро нямахме отопление в залата, но вече този въпрос е решен, след като закупихме необходимата оборудване. Подръжката на спортната зала е поета изцяло от спортно дружество „Етрополе“, а медодобивния комплекс в града ни осигурява нафтата за отопление. Същевременно ползваме и обновения физкултурен салон на едно от училището в града. Салона е размери 60 на 20 метра, отоплавя се с парно.
  Детско юношеската школа?
В момента в детско-юношеската школа към клуба тренират около 250 деца в двата пола и във всички възрасти. Работим с деца от втори клас. Малко е трудно комплектоването на отборите, поради факта че част от децата учат в различни смени, но това го правим през почивните дни.
  В някои клубове имат проблеми с осигуряването на специалисти. Вие очевидно нямате този проблем?
В клуба работиме трима специалисти с Висше образование от НСА и специалност волейбол. Трябва поне още един, но засега търсим възможност за неговото заплащена, като се надяваме да бъде назначен към някое от предприятията в града, тъй като бюджета засега не ни позволява назначаване към клуба. Имаме идея от началото на другата учебна година към гимназията в града да се открие спортна паралелка с волейбол.
  Срещате ли подкрепа от местната общинска власт?
Едва ли има клуб в страната с такава огромна общинска подкрепа. Общината подпомага волейбола и спорта като цяло изключително много. В края на всеки месец изпращаме писмо с предстоящите разходи за следващия и до 5-о число сумата се превежда на клуба. Доскоро зам-кмета бе и председател на клуба, но за да несе получават конфликт на интереси, остана като член на УС. Бизнесмените в града също помагат много, всяко лято имаме подготвителен лагер на морето за всички отбори, благодарение именно на бизнеса в града. Използвам възможността да благодаря както на общинското ръководство, така и на бизнесмените, които ни подават ръка.
  Безспорно всички клубове имат проблеми. При вас какви са те?
В залата имаме само две съблекални, които ги ползваме заедно с футбола, нужно е направата на още две. Един от основните проблеми е извозването на отборите на състезание. Когата срещите са в събота и неделя, няма проблеми, използваме училищните автобуси, но през седмицата е доста трудно. Регионалните първенства се провеждат през седмицата, както и някои зонални и квалификационни турнири, нужно ни е закупуване на собствен транспорт. Но по нормално е според мен от БФВ да вземат като решение всички състезания, имам предвид за подрастващи, да се провеждат в събота и неделя. Надявам се от съдийската комисия да обърнат внимание на следния факт. Дежурни делегати и съдии се изпращат от другия край на България за срещите ни. Защо са нужни толкова излишни разходи за клубовете. Например изпращат ни технически делегат от Видин, заплащаме пътни 70 лева, а на делегат от София 14 лв, от Плевен 16 и т.н. Делегата няма възможнаст за прибиране след мача, заплащаме му хотел, два дни командировка… Все пак трудно се намират финанси и се надяваме в това отношение да се обърне внимание.
  Как ще коментирате идеяата на БФВ да даде възможност и на отборите от Елитната група да участват в турнира за Купата на България?
Безспорно това бе супер идея на БФВ за включване на всички желащи клубове. Ние участваме за първи път в своята история. В града ни бе истински празник в деня на мача. Догодина ще участваме задължително.
volleyball.bg
   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasilvolley
Категория: Спорт
Прочетен: 842440
Постинги: 588
Коментари: 22
Гласове: 54
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031